Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αλλαγή φάσης - Δημόσια πρόσκληση

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που πόσταρα κάτι. Και πάει ακόμα περισσότερος από τότε που έγραψα. Όχι ότι τελικά σήμερα θα κάνω τη διαφορά, ούτε ότι αυτό είναι το κείμενο που θα θεωρώ αργότερα ένα από τα “καλά”. Ένα από αυτά που χαίρεται κανείς να μοιράζεται με άλλους.

Ο γράφων -δούλος σας ταπεινά- περνάει μία περίεργη φάση της ζωής του. Εκείνη που όλα αλλάζουν. Όλα μα όλα. Και πρέπει να δει τι θα κάνει. Τι είναι αυτό το αύριο που έρχεται. Μη με παρεξηγήσετε, δεν είναι αυτό που οι ψυχίατροι ονομάζουν “φόβο τελικού σκοπού”. Είναι αυτό που παθαίνει κανείς όταν κοντεύει να καταφέρει ένα μεγάλο στόχο, κάτι που πολύ θέλει. Αλλά που όσο πλησιάζει, τόσο περισσότερο φοβάται τις αλλαγές που θα επιφέρει στη ζωή του. Το αν θα τα καταφέρει, αν θα τα βγάλει πέρα.

Αυτό, λοιπόν, δεν το έχω καθόλου. Θέλω να αλλάξουν τα πράγματα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω νέο κεφάλαιο. Επαγγελματικά μιλάμε, έτσι για να οριοθετούμε τα πράγματα. Έλα που δυστυχώς αυτή η φάση συνέπεσε με μία περίοδο φοβερής κούρασης και εξαντλημένης υπομονής. Βάλε και προσωπικά θέματα από κοντά, ήτανε στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος. Βέβαια, με το δεδομένο ότι είμαι άντρας και κατά το ωραίο φύλο οι άντρες είναι γάιδαροι, θα ήτο πιο ακριβές να πει κανείς “ΤΟΝ έφαγε ο γάιδαρος”. Και τον έφαγε άσχημα εν προκειμένω...

Για να μη μακρυγορούμε, μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές που σύντομα έρχονται, μπαίνει και μία απόφαση που πρέπει να ληφθεί. Το πόσο θα κυνηγήσω, παράλληλα με όλα τα άλλα, το βασικό χόμπι μου. Τη φωτογραφία. Η απάντηση είναι από αρκετά εώς πολύ. Το θέμα είναι από που να ξεκινήσει κανείς. Σκέφτηκα λοιπόν ότι μία καλή αρχή είναι το δίκτυο και ο κόσμος του. Να φωτογραφήσω κατά κύριο λόγο ανθρώπους που έχουν να κάνουν με το ίντερνετ.

Δεν εννοώ φυσικά όποιον σερφάρει και όποιον έχει facebook. Εννοώ αυτούς που “δουλεύουν” εκεί. Bloggers, εργαζόμενοι σε e-shops (φυσικά και τα e-sex-shops είναι ευπρόσδεκτα), συντάκτες σε ηλεκτρονικά περιοδικά, παραγωγοί σε e-radios και πάει λέγοντας. Εύλογα κάποιος θα ρωτήσει πως θα έρθω σε επαφή με αυτόν τον κόσμο; Εδώ μπαίνει η μαγεία του δικτύου. Θα την τεστάρω. Θα το αφήσω αυτό στην τύχη. Θα περιμένω κάποιος να μπεί σε αυτό εδώ το ιστολόγιο, να διαβάσει αυτό το κείμενο και να το προωθήσει σε κάποιον που μπορεί να ενδιαφέρεται.

Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως θα απογοητευτώ. Γιατί αυτή η μαγεία του ίντερνετ είναι και χαώδης παράλληλα. Ποιος θα πέσει πάνω σε αυτή εδώ τη δημοσίευση, μέσα στα χιλιάδες ιστολόγια και που παράλληλα θα ξέρει κάποιον που να ενδιαφέρεται; Ναι ξέρω... Ας πάρω κανένα λαχείο. Αλλά γιατί να μη δοκιμάσω; Δεν έχω και τίποτα να χάσω. Όποιος θέλει να ρίξει μία ματιά η ιστοσελίδα μου είναι στη διεύθυνση http://www.chpapaioannou.com και εκεί μπορεί κανείς να βρει και στοιχεία επαφής.

Αναμένουμε να δούμε πως θα πάει αυτό το κοινωνιολογικό πείραμα...

2 σχόλια:

  1. Το "κλίμα" τρώει το γάιδαρο κι ο γάιδαρος το "κλήμα". Έτσι, για να ξέρουμε και τι λέμε!

    Συνειρμός (πανταχού παρών): δεν είμαι πια για πειράματα, να φύγεις και να μ' αφήσεις! (Στράτος)

    Οι εν τω διαδικτύω παρεπιδημούντες χαρακτηρίζονται εν γένει από... φωτοφοβία. Θα έχει όμως ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή